Zlínský kraj

http://www.mesto-kunovice.cz/

http://www.perspekta.cz/

Autor: PeKa
Vloženo: 28-05-2019 10:32:21

OBLOHA NAD KUNOVICEMI SE NA TŘI DNY ROZJASNILA - ITS CUP 2019

Ve dnech 17-19. května Kunovice opět ožily házenou. Konal se zde ITS CUP 2019 – žákovský turnaj dívčích družstev v házené, který oslavil své 22. narozeniny. Letos se do Kunovic z celé České republiky, ale i ze Slovenska sjelo celkem 613 účastníků, kteří ve třech kategoriích vytvořili 45 družstev , aby zde odehráli postupně 163 utkání.
Turnajové zápasy se hrály na třech hřištích a to v Areálu Jízdy králů, ve Sportovní hale a v sousední tenisové hale.
Naše nejmladší děvčata :baby: se pod vedením trenérské dvojice Broňa Horáková – Eva Nožičková představila v kategorii mini 4+1, kde jsme měli 2 družstva ve čtrnáctičlenném startovním poli. V základní skupině obsadily nádherné 3. místo a již pokukovala, s kým budou hrát čtvrtfinálový zápas, kde narazila na budoucího vítěze turnaje a to na děvčata z Velké nad Veličkou. Po velkém boji tým SHK prohrál o čtyři branky. Následující zápas už holkám vyšel dle představ a po výhře nad Bohumínem 27:3  se ve své kategorii umístila na sympatickém 5. místě. Druhé družstvo našich nejmenších nadějí se umístilo na 11. místě, ale šlo vidět, že za rok to soupeři nebudou mít vůbec lehké, protože v sobě ukrývalo velký potenciál a velké množství fanoušků jim svazovalo ruce. Vítězným týmem se stalo družstvo z Velké nad Veličkou 2. Nejlepší brankářkou této mkategorie se stala Kozlová Markéta z Hrabůvky a nejlepší střelkyní Macháčková Simona z Velké nad Veličkou s 57 brankami.
Děvčata si z turnaje kromě spousty zážitků a zkušeností odnášela také spoustu nových přátelství a kamarádek. To vše, spolu s výsledkem v turnaji, jim jistě dodá chuť do další tvrdé práce na házenkářské cestě.

V kategorii mladších žaček jsme měli jedno velké žhavé želízko v ohni, pod taktovkou zkušených trenérek Jarmily Štěrbové a Andrei Hozákové, které vedly svůj tým jednotlivými zápasy.
Hned na úvod turnaje si holky vybraly slabší chvilku, když v prvním zápase prohrály se slovenským mužstvem z Michalovců a trenérky byly právem naštvané na družstvo, protože neplnili strategii na které se dohodli. Od druhého zápasu , bylo vše jinak a celý realizační tým dokázal z děvčat vymáčknout to nejlepší a i diváci mohli být s předvedenou hrou velmi spokojeni. Holky vstaly jak bájný Fénix z popela. Poslední zápas v základní skupině o postup mezi čtyři nejlepší týmy hrála děvčata s týmem ze Zlína. A jak se patří, bylo to derby se vším všudy. Hráčky Kunovic se dovedli na tento zápas namotivovat a soupeřkám ze Zlína ukázaly, kdo je prostě lepším týmem a zaslouženě vyhrály a tak si zajistily postup mezi elitní čtyřku. Tam narazily na slovenského mistra ze Šaly. Na tento zápas se přišlo podívat mnoho diváků a tak hala praskala ve švech. Zápas to byl velmi vyrovnaný, kdy se oba celky přetahovaly o vedení a i poločas byl pouze o jediný gól ve prospěch Šaly. Infarktové stavy pokračovaly i po přestávce, kdy holky z Kunovic prohrávaly už o 4 góly, ale po urputném boji opět stáhly skóre na rozdíl jediného gólů, když do konce hrací doby zbývalo 30 vteřin. Fanouškům obou týmů dosahoval tep blížícího se infarktu, když 10 vteřin před koncem dostala míč hráčka z Kunovic a chystala se vypustit svou střelu na branku rychlostí zvuku :), tak ji hráčka soupeře faulovala, ale rozhodčí si toho "nevšimli". Konečný výsledek byl 13:14 pro družstvo Šaly, které postoupilo do finále a holky z Kunovic vyhlížely soupeře o třetí místo. Soupeřem se jim stalo družstvo z Havlíčkova Brodu. Děvčata z Kunovic velmi rychle zapomněla na porážku a na soupeře vlétla jak uragán a soupeřkám nedala šanci a zaslouženě brala bronzové medaile :hooray:.
Celkový vítězem se stala děvčata ze Šaly, kdy ve finále porazila družstvo ze Strakonic.
Nejlepší hráčkou této kategorie byla vyhlášena Tereza Filípková :thumbsup: z Kunovic, brankářkou Nárovcová Agáta ze Strakonic a střeklyní Sikorová Sabina z Bohumína, která vstřelila soupeřům 41 branek.

V kategorii starší žaček měly Kunovice smíšené družstvo, které bylo doplněno o hráčky z Chebu, protože konec sezóny byl  ve znamení zranění a tak trenérky spojily síly a  vytvořili takový malý dream-team, pod taktovkou Jarmily Kočí ( Kunovice) a Ivany Hřivnové (Cheb) .
Na začátku turnaje bylo vidět, že děvčata nejsou ještě sehraná a nemají secvičené signály, ale s přibývajícími minutami se herní projev výrazně zlepšoval. Ve třetím zápase v základní skupině holky narazily na favorita turnaje a to Slavii Praha a hned od začátku zápasu bylo vidět, že jim nic zadarmo nedají. Kdo byl na tomto zápase, tak musel komentovat, že to byl zápas se vším všudy od dravosti, pokoře, perfektním herním stylu až po opravdu nádherné branky. Po závěrečném hvizdu rozhodčích se holky z Kunovic mohly radovat, že postoupily ze základní skupiny z druhého místa a porazily favorita turnaje 15:14. V tu chvíli ovace fanoušků nebraly konce.
Ve čtvrtfinále narazily na dalšího možného kandidáta na medaili a to na Hrabůvku. Holky dřely a nechaly na palubce úplně všechno, ale nakonec se štěstěna přiklonila na stranu děvčat z Hrabůvky, které vyhrály 11:10 a tak děvčata z Kunovic nakonec bojovala o 7.-8. místo se soupeřkami z Veselí nad Moravou. Byl to poslední zápas a bylo vidět, že docházejí síly, ale i tak předvedly perfektní výkon. Když po základní hrací době byl stav 12:12 a musely rozhodnout sedmimetrové hody, kde měly házenkářky z Veselí nad Morovou větší štěstí a až ve čtvrté sérii dokázaly urvat vítězství. A tak děvčatům z Kunovic připadlo konečné 8. místo s tím, že porazily Slavii Praha, která se nakonec umístnila na druhém místě. Vítězem se staly děvčata ze slovenské Šaly. Nejlepší hráčkou se stala Vašíčková Bára z Hrabůvky, brankářkou Denisa Rafajová ze Zlína a nejlepší střelkyní Mrozková Klára z Karviné s 35 přesnými zásahy …

A co říci na závěr? Tento ročník byl zvláštní tím, že se všem vyhnula vážnější zranění, což potěšilo pořadatele i trenéry a pak určitě to, že po deštivých dnech, které panovaly před turnajem, se obloha na tři dny rozjasnila a vyšlo nádherné slunečné počasí.
Závěrem bychom chtěli poděkovat všem rodičům, kteří nám přišli pomoci s tak velkým turnajem, ředitelům obou škol, kteří nám umožnili využít školy k ubytování účastníků turnaje, školním jídelnám za super stravu, městu Kunovice za podporu nejen tohoto turnaje, ale i během celého roku a taky Zlínskému kraji, který podpořil tuto sportovní akci. Ještě jednou všem děkujeme …
Komentáře:
smile1.gifwink.gifgrin.giftongue.gif
sad.gifcry.gifnoexpression.gifconfused.gif
ohmy.gifcool1.gifangel.gifsleep.gif
angry.gifsmile2.giflaugh.gifcool2.gif
fun.gifthumbsup.gifthumbsdown.gifblush.gif
Více smajlíků
opiš kód:
kód
není vložen žádný komentář