Zlínský kraj

http://www.mesto-kunovice.cz/

http://www.perspekta.cz/

Autor: PeKa Upravil: PeKa
Vloženo: 24-08-2016 23:23:44 Upraveno: 24-08-2016 23:31:15

Házenkářky připravují novou sezónu

Prázdniny se přehouply do své druhé poloviny a členky klubu SHK Kunovice se intenzivně chystají na další sezónu. A dokonce hned na několika frontách.
Začátkem srpna odjely všechny žákovské týmy - minižačky, mladší žačky a starší žačky, na týdenní soustředění do Jeseníků. Mistrovské soutěže žákovských družstev začínají až ve druhé polovině září, trenéři Jarmila Štěrbová (mladší žačky) a René Gärtner (stačí žačky) mají tedy dostatek času na doladění přípravy svých svěřenkyň do optimální podoby. "Zejména tým starších žaček má dobrý potenciál a věřím, že nám svou hrou i výsledky přinese řadu příjemných překvapení," říká členka vedení klubu Helena Lahodná. Cílem by měl být postup z krajské soutěže do celostátního kola.
Vedle vyjmenovaných družstev se do soutěžního dění zapojí také přípravka, což jsou děti ve věku od pěti let :baby:. I ony se budou zúčastňovat turnajů, jejichž smysl spočívá především v tom, aby měly motivaci k tréninkům. Nejmenší házenkářky vede trenérské duo Eva Nožičková a Broňa Horáková.

Také družstvo žen začne hrát svá prvoligová mistrovská utkání až ve druhé polovině září. K prvnímu utkání pojedou 18. září do Poruby a také další dvě utkání sehrají na cizích palubovkách. Před domácím publikem se představí až 15. října, kdy budou hostit hráčky klubu HC Plzeň.
Letní příprava týmu žen začala 10 srpna. Klub letos nechystá žádné společné soustředění, hráčky se budou připravovat individuálně na domácí půdě. V létě opustily klub hráčky Eva Romanová, Nela Janásová a Klára Kosinková. S ohledem na velmi úzký kádr družstva bude zapotřebí doplnit jeho řady z vnějších zdrojů. O případných posilách představitelé klubu aktuálně ještě stále jednají, ale předpokládají, že tato jednání budou uzavřena do konce srpna. "Uvažujeme o možnosti hostování několika hráček, s nimiž už jsme předběžně jednaly, teď už se musíme domluvit s jejich kluby, ale věřím, že tato jednání dobře dopadnou," říká Helena Lahodná. Cílem pro nadcházející ročník je hra o střed tabulky. "Dokud se nepodaří najít klíčového sponzora, který by pokryl zvýšené náklady na chod klubu, nemůžeme o vyšších cílech vůbec uvažovat," konstatuje Helena Lahodná a jedním dechem dodává: "Bez zásadní pomoci vedení města Kunovice by už zřejmě házená v Kunovicích nefungovala. To je holá skutečnost. Občas přispěje některý z podporovatelů částkou v řádu tisíců korun – opravdu za každou podporu jsme vděčni. Hodně pomáhají rodiče, kteří především z vlastních zdrojů zajišťují dopravu dětí na jednotlivá utkání. Tahle situace není nijak jednoduchá a především trvá už příliš dlouho ..."
soustředění Suchá Rudná 
Komentáře:
smile1.gifwink.gifgrin.giftongue.gif
sad.gifcry.gifnoexpression.gifconfused.gif
ohmy.gifcool1.gifangel.gifsleep.gif
angry.gifsmile2.giflaugh.gifcool2.gif
fun.gifthumbsup.gifthumbsdown.gifblush.gif
Více smajlíků
opiš kód:
kód
.:. Anonym
no tak nesedte a sponzora hledejte vemte si příklad z Hodonína
Odpověď | 19.09.16, 19:28:34